Hopp til innhold

Ofte stilte spørsmål

Registrere båt

Kjøpe båt

Selge båt

«Min side» kan du melde eierskifte til ny eier av båten eller avregistrere den. Du logger trygt og enkelt inn med BankID.

Du avregistrerer båten selv på «Min side». Innlogging skjer trygt og enkelt med BankID.

Frastjålet båt

Du legger inn tyverimelding på «Min side». Innlogging skjer trygt og enkelt med BankID.

Husk å laste opp kopi av politianmeldelsen som vedlegg.

Personvern

Alle som søker på registreringsnummer vil få opplyst hovedeiers fornavn, etternavn og poststed. Alle andre opplysninger er det bare politi, tollvesenet, Hovedredningssentralen Nord og Sør, sjøfarts- og havnemyndigheter, forsikringsselskap og redningsskøytene som har tilgang til.

Les mer om dine personopplysninger i Småbåtregisteret.

Når du registrerer båten må du godta betingelsene for lagring av dine personopplysninger i Småbåtregisteret da vi følger Lov om behandling av personopplysninger.

Har du skiftet postadresse eller andre kontaktdetaljer logger du deg trygt og enkelt inn med BankID på «Min side» for å oppdatere informasjonen din.

forsiden av denne nettsiden. Du kan også ta kontakt med oss på e-post Vis e-post eller telefon 22 50 80 00.

Be tidligere eier legitimere seg. Sjekk alltid med Småbåtregisteret og politiet om du har mistanke om båt/motor er stjålet. Undersøk alltid hvem båten er registrert på. Du kan søke i Småbåtregisteret på forsiden.

Lover og forskrifter

CE-merking er et bevis på at båten følger standardene for produksjon og omsetning av fritidsbåter. Alle båter produsert etter 16. juni 1998 skal være CE-merket av produsenten.

WIN-koden er båtens serienummer. Alle båter produsert etter 16. juni 1998 skal ha denne koden. Koden har en standardisert plass på yttersiden av akterspeilet på styrbord side og er inngravert eller fastmontert på en plate i skroget.


WIN-koden skal være på 15 karakterer inkl. bindestrek og ser slik ut: NO-ABC12345L617

Les mer om WIN-koder her.

Småbåtregisteret registrerer båter som er definert som fritids- eller småbåter med skroglengde på inntil 15 meter. Båter som er 15 meter eller lengre er registreringspliktige i Skipsregisteret NOR.

Båter som ikke er fortollet til Norge eller har unnlatt å betale MVA registreres ikke.

For øvrig gjelder også Forskrift om produksjon og omsetning av fritidsfartøy.